Ter voorbereiding
Voorafgaand aan de opleidingsdagen heb je een kick off gesprek over je motivatie, je leerwensen en je project.
Zo begin je aan de opleiding met passende verwachtingen.
Dag 1. De start.
Uiteraard starten we met een kennismaking en nemen we de tijd om jullie leerdoelen en projecten te verscherpen. We zullen ook de organisatorische onderwerpen behandelen zodat al je vragen over DDC beantwoord zijn en je weet hoe het werkt hier.
Vervolgens gaan we aan de slag met de theorie over script en de drivers en stoppers, hét ontwikkelmodel vanuit de transactionele analyse
en doen we bovendien een oefening waarbij je vragen leert stellen. Je krijgt een bril op waardoor je kunt kijken naar mensen en hun ontwikkeling, naar de natuur van iemand, aangeleerd gedrag, authenticiteit en patronen. Door die bril ga je ook naar je project kijken.
De nadruk die jij hierbij hanteert, jouw focus; die kies je zelf.
Dat is de start van je leerroute hier, we vervolgen die routes door telkens oefeningen, theorie, ervaringen, feedback en reflectie toe te passen en telkens weer bepaal je zelf of je meer professioneel insteekt of meer gericht bent op je eigen proces, of het weet te combineren.
Aan het einde van de dag spreek je direct met iemand af om datgene wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen, huiswerk te maken en daarover uit te wisselen.
Dag 2/3. Jij
Deze 2 daagse is echt een kadootje voor jezelf. Je dompelt je onder in persoonlijke ontwikkeling, werkt aan het opheffen van je remmen en scripts, je leert en ervaart, wandelt en mijmert, oefent en reflecteert, om tenslotte versterkt en verbeterd naar huis te gaan. We huren een huis in Zuid Nederland Susteren en zijn daar met elkaar, ook om te koken, eten en slapen. Jullie wandelen, (be)leven met elkaar de oude overtuigingen, doen allerlei oefeningen, bij de interventies en krachtige ervaringen maken we ook gebruik van de groep, bv voor feedback, opstellingen, oefeningen en delen. Dit blok gaat echt 100% over jouzelf. Je bereidt voor door je leerdoelen duidelijk te kennen en te verwoorden.
Tijdens deze module is het zo dat er een aantal extra deelnemers meedoen. Ook zij komen alleen maar voor hun persoonlijke ontwikkeling.
Zelf ben je ook vrij om iemand voor wie je dit passend vindt of die je graag meeneemt uit te nodigen voor de twee daagse.
Dit is dus een op zich staande module die los te volgen is.
Het weekend vindt plaats op een locatie waar je gevraagd wordt te overnachten, zodat je helemaal in het proces blijft. De kosten daarvoor zijn rond de 25 euro pp. Lekkere gerechten nemen we zelf allemaal mee en prepareren we ook zelf.
Dag 4. De drie cirkels; concepten en conceptualiseren.
Aan de hand van 'de drie cirkels' behandelen we de hele dag theorie en passen die direct door middel van oefeningen en demo's toe.
Je hebt je project, jezelf, je leerdoel en je vragen dus er is voldoende materiaal om mee te werken. We kiezen voor verschillende leervormen en zorgen dat de theorie direct helder wordt door de passende oefeningen.
Dag 5. IPPR: Interpersonal proces recall.
Deze dag houden we ons bezig met 2 zaken; exposure en je opnames.
Bij je opnames is het zo dat je om de beurt zelf bepaalt wat je van jezelf, je project of je werk wilt laten zien, zolang het maar over jouw ontwikkelproces gaat en past bij wat je wilt leren en wat je leervraag is. Je neemt ook een vraag mee die je hebt en die gekoppeld is aan je opname.
De opname wordt met een afstandbediening af en toe door de trainer of door jezelf stopgezet om reflectie en inzichten te vergaren.
Exposure is een wezenlijk onderdeel van authenticiteit ontwikkeling, daarmee een spannende en verrijkende leerdag!
Dag 6. Trommelen en roffelen ! Werken met systemen, poppetjes, ervaringen en spel.
We starten spectaculair met trommelen! Dat is in Montfoort en duurt van 9.30 u tot 12.30 u. Gijsbert begeleidt je bij samenspel en solo's en je patronen worden inzichtelijk en veranderd. In de middag werken 's jullie met elkaar door middel van allerlei systemische oefeningen en inzichten, opdat je die op jezelf toepast maar ook meeneemt als werkmateriaal voor je eigen begeleidingen. Van poppetjes tot en met opstellingen in de ruimte of buiten. Je leert dat toe te passen op je eigen leervragen maar ook faciliteren.
Dag 7. Bubbelen en borrelen!
Het is de laatste dag van de opleiding en we gaan de middag afscheid nemen. Je legt je route uit met een draad, geeft feedback en neemt van elkaar afscheid.
Einde van de middag sluiten we de hele opleiding af met een feestelijke borrel en een heuse viering, dus schrijf ajb een paar uurtjes langer in je agenda! En nodig ruim van te voren je geliefde mensen uit, zij willen vast en zeker meedoen hieraan! Het aantal gasten dat je uitnodigt kan varieren van 1 tot 6 personen per persoon.
Bij de borrel ben je beurtelings het stralende middelpunt.
Voor ieder van jullie zijn er "5 minutes of fame" !! Want op de agenda staat het presenteren van jullie succesvolle projecten en leerervaringen.
De afscheidsborrel start om 17.30 / 18.00 uur en het presenteren om 18.30 u.
Om ca 20.00 uur loop je dan uiteindelijk vol van alle ontwikkelingen het pand uit.